Nyligen inkomna böcker

Ja men visst har jag skaffat mig/fått lite tillökning i bokhyllan som jag önskade mig. Dels från bokrean, dels från Adlibris och dels i namnsdagspresent. Så fem nya böcker totalt. Här kommer de:
 
Stephen King - Att Skriva. Om skrivandets hantverk. Tänker mig att den kan ge inspiration i mitt eget skrivande och sådant är alltid bra. (Har ju även Bodil Malmstens bok Så gör jag, som är full av post-it lappar och överstrykningar). Skriva är roligt! (49 kr på bokrean kändes värt)
De böcker jag klickade hem från Adlibris var: Nina Björk - Under det rosa täcket och Caitlin Moran - Konsten att vara kvinna. Dessa böcker handlar om identitet, att vara kvinna och feminism. Jag hoppas på att lära mig något av dessa böcker och kanske komma till insikt med min egen identitet och mina värderingar och feminismen är ju ett väldigt hett ämne just nu (har väl alltid varit) så jag vill ju inte ligga efter i debatterna jag deltar så frenetiskt i (eller nej det gör jag inte, men det är ju för att jag inte kan ämnet ordentligt och inte har läst böckerna förstås, så jävlar vad jag ska debattera sen, eller?). Jag ska läsa böckerna med öppna ögon och jag behöver ju inte köpa allt som står.
Sedan kommer vi till namnsdagspresenten från mor och far (den fick jag igår och var tvungen att öppna då också, hej Ida fem år som inte kan hålla sig en dag). Där fick jag två till böcker. I paketet låg Lucy Dillon - Hundar, hus och hjärtats längtan (som är en fristående fortsättning på boken jag läste under semestern på Gran Canaria och skrev om här). Få se hur det går att läsa om alla hundar nu efter Signes bortgång. Jag fick även Kristian Gidlund - I kroppen min (han blev väldigt aktuell nu). Jag ser fram emot att läsa den boken och det får bli den som står på tur (måste bara läsa ut Sagan om ringen först, men det är inte så mycket kvar i den nu).
För er som inte lyssnat på Kristians sommarprat, in på sverigesradio.se och lyssna (och se Jills veranda som jag tipsade om i förra inlägget, finns på SVTplay).
 
Nu har jag massor att läsa och slukas upp utan, jag älskar att läsa, det är så roligt att fasta i någon annans berättelse och inspireras och beröras.
 
Live Love Laugh