Jag tänker.....

Jag tänker på det här med yoga. Hur svårt det egentligen är att rulla ut mattan och ta sig tiden att ställa sig där. På mattan och göra det som kroppen mår bra av. Hur lätt det är att skjuta upp till en annan gång. Hur lätt det är att tänka att bara jag gör det här eller det där, eller bara om jag vore där eller där så skulle jag göra det jag egentligen vill göra.

 

Jag blir så inspirerad av att läsa böcker om yoga eller se yogaprofiler på instagram och tänker att ”JA nu ska jag ta tag i detta”. Men så gör sig vardagen påmind och jag skjuter upp mitt ”härliga flow” som jag hade i tankarna. Jag faller platt i soffan istället.

 

Jag går på yinyoga på gymmet en gång i veckan, och det är skönt för min kropp. Precis vad den behöver just nu. Denna yogaform håller positionerna i flera minuter och allt handlar om att slappna av. Det är en vilande form av yoga och min kropp är i stort behov av vila.

 

Ibland när jag läser om yoga så känns det omöjligt att överhuvudtaget vara en del av det hela. Alla dessa myter om yoga. Upp tidigt, yoga varje dag, vara vegetarian osv. Men sedan läser jag någonting annat som är mer rätt och mer jag. Sådant som handlar om att göra det som känns rätt för min egen kropp. Lyssna på kroppen. Vad behöver den just idag. För mig är det en befrielse. Att man kan vara en ”yogi” utan att behöva vara som alla andra.

 

Det handlar om att omfamna sitt eget jag. För mig handlar det även mycket om att tänka ”rätt” att acceptera mig själv och allt som är jag. Att vara snällare mot mig själv. Det är något jag försöker bära med mig hela tiden (även om jag ibland tvivlar stort på mina egna förmågor). Lite som yoga utanför mattan. Att tänka gott.

 

Jag försöker att andas och meditera istället, men det är också svårt. Tiden finns alltid, det handlar om prioriteringar och jag prioriterar fel. Oftast sitter jag hellre med en bok eller så lägger jag mig tidigt. Allt handlar egentligen om att vi är sådana vanemänniskor att vi blir allt för bekväma och inte orkar göra någonting utanför vår bekvämlighetszon. Jävla skitzon det är egentligen. Egentligen handlar det ju om att plocka in yoga och meditation in i min bekvämlighetszon. En kan ju alltid hoppas att jag gör det en dag. Så att jag får in yoga och meditation som en vana. Det vore det allra bästa.

 

Live Love Laugh