Bokreafynd, kristaller och solsken

Den här helgen har solen värmt oss med sin närvaro och våren känns inte allt för långt bort. Detta är vad jag har ägnat denna helgen åt.
 
Igår var jag och svärmor på bokrean. Jag fick med mig ett par böcker hem som jag hoppas ska ge en härlig läsupplevelse. Jag älskar att köpa böcker och fylla på bokhyllan här hemma. I framtiden ska jag ha ett eget bibliotek, förstå hur många böcker jag får plats med då.
 
 
Jag var idag på hälsomässan som arrangerades här i stan. Där gjorde jag några småfynd som jag tänkte dela med mig av. 

Jag tror på att följa intuitionen och eftersom jag ägnar mig åt yoga vill jag bredda min kunskap om detta så mycket det går. Jag har lovat mig själv att var nyfiken detta år och då måste jag vara nyfiken på nya saker jag aldrig provat förut och oftast leder det ena till det andra.
 
Jag samlar på tre objekt detta år, det är Buddhafigurer, elefanter och fåglar av alla dess slag. Det är något med dessa tre symboler som tilltalar mig. Så när jag hittade denna Buddha idag fick den helt enkelt följa med hem.
 
Ett halsband med en Intuitionsängel i ametist, som ska hjälpa mig att släppa min fruktan och öka min hoppfullhet.
 
Ett armband med Livets träd, ett träd som med sina rötter och grenar förenar jorden med himlen, har blivit en symbol för vishet, styrka, skönhet, skydd och rikedom.
 
Sedan köpte jag även tre kristaller för att ha när jag mediterar. Varje kristall bär på sin energi och kan användas i meditationen när det är något som är i obalans som just denna kristall symboliserar. De har mycket att göra med chakrana som finns i kroppen (och som jag skrev lite om förut).
En gul kalcit - Detta är en sten som sägs stimulera kontakten med det högre jaget, ge oss kraft att förverkliga våra mål och löser upp blockeringar i solarplexus. Motverkar stress och rädsla. Balanserar yin- och yangenergin.
Rosenkvarts - Är en sten för hjärtat och barnet inom oss. Sprider lugna och  kärleksfulla energier. Främjar tillit, trygghet, oskuldsfullhet och  naivitet. Lindrar oro. Bra för lugn sömn. På hjärtat kan den lösa upp sorg. Främst hjärtchakrat.
Ametist - Ametist sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametist är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Ametist stärker vår intuition och andliga närvaro. Främst pannchakrat.
 
Ni får tycka att jag är flummig i allra högsta grad, det är sådan jag är.
 
Live Love Laugh