Aprilväder

Utanför fönstret är det riktigt aprilväder. Solen tittar fram och det är 11 grader varmt och som i ett trollslag slår det om och blir nästan svart ute och snöblandat regn vräker ner och temperaturen visar 1 plus. Därför kurar jag i soffan under en filt med en läskande hallondrink och låtsas att det är sommar. En lagom lördagssyssla kan jag tycka. Vi började denna dag med en lagom lång sovmorgon. Nu är disken diskad och andra nödvändiga sysslor gjorda, så jag tänker stoppa näsan i en bok och sedan ta mig till yogamattan innan det är dags för middag.
 
På tal om yoga så har jag haft en ganska lång svacka där det inte har blivit så mycket tid på mattan. Tror att det har varit en kombo av mycket på jobbet och en alldeles för trött kropp. Istället har jag mediterat en massa, fortfarande bara fem minuter åt gången men det har gett mig mycket att fundera på. Jag har även insupit inspiration ifrån tidningar, instagram  och poddar och nu börjar svackan att vända. Medan jag står på mattan och följer yogafilmen börjar jag förstå min kropp mycket mer, vad den behöver och vad som känns bra. Så jag börjar grunna på hur jag kan göra för att kroppen ska må så bra som möjligt. Det är roligt att komma till de insikterna och veta att allt är min förtjänst. Veta att jag är bra och att jag kan. Jag behöver inte vara bäst, jag behöver bara vara där jag är. Namaste
 
En annan grej som hänt sedan sist är att jag i torsdags cyklade till jobbet för första gången. Det var tungt och svettigt men härligt, jag cyklade även igår och på hemvägen var det riktigt slask med snö och regn (det var inte lika härligt) men hem kom jag. Nu är jag öm i rumpan, men cykla tänker jag fortsätta med så länge vädret är på min sida.
 
Förra helgen vårstädade vi även lägenheten, det var skönt att få rent och få ordning på saker. Det blir mindre kaos i mitt huvud när jag har ordning hemma. Det känns mer som ett hem när saker och ting hamnar på rätt plats och hela lägenheten doftar svagt av citron.
 
Nästa vecka ska jag åka hem till mamma och pappa för ett par dagar, jag har en veckas ledighet för jag känner att jag behöver det. Så de första fem dagarna kommer jag vara hemma i skogen och de sista fyra kommer spenderas i stugan. Det kommer vara en vecka med vila, återhämtning och energipåfyllnad som högsta prioritet. Precis vad jag behöver.
 
Nu ska jag dyka ner i min bok, vi hörs, hej!
 
Live Love Laugh