En värld av massa böcker

Här kommer ett riktigt bokinlägg (LÅÅÅÅNT). Med böcker som jag läst ut sedan januari och fram till nu (utan ordning). Och det är en hel del som vanligt.
(Är du inte intresserad av vad böckerna jag läser handlar om, så kan du bara hoppa över detta inlägg)

Yoga Girl - Rachel Brathen
Rachel berättar om hennes väg till yogan, efter att ha varit en destruktiv tonåring med mycket tungt bagage hittade hon till sist yogan och förändrade sitt liv. Hon inspirerar med texter, kärleksfulla insikter och en del övningar. Hon förespråkar yoga every damn day. Det var faktiskt den här boken som var den sista knuffen jag behövde för att ta tag i min egen yoga. Jag älskar att bli inspirerad.
 
Morsning & Goodbye - Magnus Härenstam/Petter Karlsson
Detta är Magnus självbiografi. Han berättar om sin barndom och uppväxt, sin karriär, sin familj, förluster och vinster. Han berättar även om sin egen kamp mot cancern, som han tyvärr inte vann. Det är roligt att ta del av, han har gjort så mycket och levt ett sådant innehållsrikt liv och jag tycker att han berättar med en lätthet.
 
I de lugnaste vatten - Viveca Sten
En deckare som utspelar sig i Sandhamn. En man hittas flytande i vattnet i ett fiskenät och det är starten till ett invecklat fall. Vi får följa Nora och hennes familj som har sommarhus på ön och polisen Tomas som tar sig an fallet som tar dramatiska ändringar.
 
Fågelburen - Lisa Jewell
Boken utspelar sig under flera år under påskhelgen. Vi får följa med en familj som utåt sett ser ut som en lycklig familj, men som döljer en dysfunktionalitet. Det börjar med en harmonisk barndomspåsk som sedan, ju äldre barnen blir för med sig den ena tragedin efter den andra. Det trasslar till det rejält men ett dödsfall inom familjen får de alla att samlas igen och så småningom börjar de bearbeta allt som hänt och kanske kan de hitta tillbaka till lyckan igen.
 
Vårlik - Mons Kallentoft
Ännu en deckare, denna utspelar sig i Linköping och är den fjärde boken om kriminalinspektör Malin Fors. En bomb smäller mitt i centrum i Linköping och två små barn mister livet. Malin tar sig an fallet mer stor passion och söker efter ett svar. Är bomben ett terrordåd eller har det något med de två små barnen att göra?
 
Änglamakerskan - Camilla Läckberg
även detta är en deckare, denna gång i Fjällbacka. Ett gammalt fall, där en hel familj, utom den yngsta dottern, förvinner spårlöst kommer upp igen, då dottern, Ebba återvänder till huset där allt hände. Fallet nystas in i en allt mer invecklad historia.
 
Snälla mamma... sluta dricka - Britta Berggren Ericson
Den här boken är en självbiografi där vi får följa en mammas berättelse om alkoholism. Hon berättar om skammen, skulden och suget. Suget som gör det omöjligt att sluta. Hon berättar hur hon förstör relationerna hon har när sig, hur hon gång på gång får chanser men att suget tar över igen. Hon berättar om hur hennes barn vädjar till henne att sluta, men även där vinner suget. Det är en viktig bok, absolut, dock inte den bästa jag läst i ämnet.
 
Trasig - Shy Keenan
Det här är en bok som väcker otroligt mycket ilska. Det är en berättelse om utnyttjande och ett maktutövande som vuxna människor använder mot barn. Shy blir utsatt för sexuella övergrepp under hela sin barndom, från det att hon är 2-3 år. det är hennes styvpappa som gör detta hemska mot henne, han ger henne även vidare till andra män som gör detta mot henne. Hennes mamma visar ingen kärlek, hon säger bara att Shy ljuger och är oduglig. När Shy försöker berätta för polisen och myndigheterna (socialtjänsten) så är det ingen som tror henne, alla säger att hon är en lögnare. Och det gör så ont att läsa om en vuxenvärld som inte tar ett barn på allvar, en vuxenvärld som utövar sin makt på helt fel sätt. det här är en bok som äcklar mig åt det grövsta. I vuxen ålder tar Shy över sitt eget liv igen och berättar om det som hände och pekar ut de skyldiga.
 
Morantologi - Caitlin Moran
Samma författare till Konsten att vara kvinna. Denna gång får vi följa med Caitlin på en del av hennes intervjuer, då hon arbetar som journalist. Hon bjuder på humor och vardagsbetraktelser och skriver på ett väldigt enkelt sätt. Även om man inte alls lever samma liv som henne så finns det många igenkänningsfaktorer i hennes texter. Kul tycker jag.
 
 
Jag har även läst Lars Keplers serie  som är kriminalromaner med brutala tvister. (Ej med på bild, då jag har lånat dessa böcker på biblioteket, förutom Stalker som jag har lånat ut till min kollega)
 
Hypnotisören
En familj hittas mördad men sonen i familjen överlever och hamnar i koma. Kriminalinspektör Jonna Linna tar sig an fallet och tar hjälp av psykiatrikern Erik Maria Bark som är specialist på hypnos. Han hypnotiserar sonen  och svaret de får är skrämmande. Hypnosen startar även en rad händelser som gör att Jonna och Erik får vända upp och ner på allt.
 
Paganinikontrakten
På en fritidsbåt hittas en kvinna dränkt och en betydelsefull man hittas hängd i sin lägenhet. En än gång kopplas Jonna Linna in och bevisen pekar på en allt mer komplicerad lösning om ett kontrakt som inte går att bryta ens med döden.
 
Eldvittnet
På ett hem för destruktiva flickor hittas en av flickorna och föreståndaren för hemmet brutalt mördade med händerna för ansiktet. Jonna Linna inspekterar mordplatsen och letar efter minsta bevis. En annan av flickorna försvinner och polisen tar upp jakten på henne. Sökandet efter förövaren tar många oväntade och våldsamma vändningar.
 
Sandmannen
En kall vinternatt går en ensam man på en tågräls. Denna man har varit förvunnen 13 år och dödförklarad i 7 år men lever alltså. Det visar sig att han har varit instängd någonstans men nu har han lyckats fly. Jonna Linna känner igen mannen, då han var en av de poliser som tog hand om sökandet efter honom när han och hans syster förvann som barn. Han vet att den skyldige till dessa kidnappningar, Jurek Walter sitter inlåst på en sluten vårdanstalt och ett gammalt fall nystas upp igen och Jonna tar upp spåren igen. Vad har denna man varit med om och hur hänger allt ihop. Vi dras med i ett fall som är psykiskt påfrestande och skräckinjagande.
 
Stalker
Polisen får in en film, som är filmade genom ett fönster, på en ung kvinna. bara några timmar senare hittas denna kvinna mördad med kroppen arrangerad på ett märkligt sätt. När en film till av samma ty kommer in vet polisen att de har att göra med en stalker och seriemördare. Jonna Linna och Erik Maria Bark återförenas i denna härva av mystik. Vem är den skyldige och finns det någon koppling mellan offren? Det är ett trassligt nystan av händelser som tar form i denna brutala historia.