Att hitta tid och motivation

Ja, nu har det blivit sådär igen. Att jag inte skrivit något på länge, ett halvår närmare bestämt, då senaste inlägget var när Emanuel fyllde 1 år, nu på söndag blir han 1 ½ år. Så ja, vi har hunnit med en hel sommar och nästan en hel höst, men det är svårt att hitta tiden, jag tycker att det är svårt att hitta tid till någonting. Det känns som att dagarna går ut på (om jag inte jobbar) att underhålla Emanuel och tvätta-städa-diska-laga mat. Samma, lika hela tiden. Emanuel har även haft en sjukdomsperiod så det har varit mycket att stå i. 
 
 
 
 
Jag vill gärna hålla den här bloggen levande, men det är svårt just nu. Kanske blir det bättre när småbarnsåren är över om sisådär 7 år eller nått. Eller hur länge räknas de som små? Men sporadisk halvårupdetering kanske duger? Allt behöver ju inte vara perfekt. 
 
 
Men jag har tänkt mycket, som vanligt, på det här med att må bra och vad jag behöver för att må bra. Just nu är jag på en bättre plats än jag var vid den här tiden förrå året, jag är gldare och mörkret är inte lika jobbigt. Men nu känner jag att kroppen inte alls hänger med, den känns liksom gammal och trött, orkeslös. Jag känner att jag behöver komma igång med träning och rörelse och enrgigivande aktiviteter. Jag tror att, eller jag vet, att jag har satt mig själv på sidan av allt annat här i livet och inte fokuserat på mig själv. Gjort mycket stillasittande saker och varit alldeles för lat och för mycket soffpotratis för att träna, eller röra på mig. Och jag orkar inte riktigt engagera mig i vad jag stoppar i mig heller. 
Men jag känner att jag måste börja prioritera mig själv mycket mer och inte bara för min egen del utan för alla inblandade. Jag vet att om jag mår bra och känner mig bra så kommer jag bli en gladare mamam och fru, så alla vinner ju på att jag mår bra. 
 
Jag tänker att jag behöver börja smått och jobba mig uppåt, bygga upp motivation och inspiration. Även om jag skulle vilja köra på och börja träna ordentligt vet jag att det bara kommer göra att jag i slutändan inte orkar. 
De mål jag har just nu är att:
Promenera minst 30 minuter/dag, det är okej med längre promenader, men de bör inte vara kortare, tidsmässigt alltså.
Hitta rörelseglädje i allt jag gör och även vara aktiv med Emanuel och involvera honom i träningen. Han tycker ju att sådant är roligt. Bara skrovligheten som sitter i halsen och spökar försvinner så ska jag försöka vara med på söndagsträningarna de håller här i byn och likaså försöka hitta hemmaträning att göra.
Börja lägga till mer grönsdaker till varje måltid, och då inte bara en sallad. 
 
Vi kan ju se när jag har tid att blogga igen och hur det går med mina mål. Önska mig lycka till. Jag vill verkligen må så bra jag bara kan och just nu är det något som spökar i kroppen som jag inte vill ha där. 
 
Live Love Laugh