Att lära om sig själv

Idag läser jag om energier som finns i kroppen. I detta fall chakrasystemet. Chakra betyder hjul och symboliserar ett snurrande hjul där vår energi finns. Jag läser om vad som händer i kroppen om dessa energihjul är i obalans eller i balans. Chakrasystemet är något som används inom yogan, och det finns många yogaövningar som stimulerar dessa energiflöden.
 
Just idag har jag läst om Solarplexuschakrat. Där fanns ett mycket intressant stycke som fastnade hos mig. Det handlar om att chakrat är i obalans och försvagat. Så här står det:
"Ett svagt solarplexuschakra skapar känslor av osäkerhet och skuld och gör människor oförmögna att stå upp för sig själva. De med ett underutvecklat solarplexuschakra blir lätt manipulerade och styrs av upplevda krav från andra och av vad andra människor ska tycka om dem." (Selby,2006).
 
Just detta känner jag är någonting som har förföljt mig under största delen av mina ungdomsår. Jag har följt andra istället för att följa mig själv. Min kropp har varit i obalans och nu jobbar jag med att få den i balans. Ett sett är att bli medveten om hur min kropp fungerar, varför den reagerar som det gör eller har gjort. Att skapa medvetenhet för att skapa balans. Jag tycker att det är väldigt utvecklande att lära mig nya saker. Att studera och finna ny kunskap. Speciellt nu, när det är på mina egna villkor och inget jag måste göra eller redovisa. Det är befriande kunskapsutveckling tycker jag.
 
Kanske många tycker att detta låter som Mumbo-Jumbo, men för mig, som vill lära känna mig själv och gör det genom yogan, känner att det finns så mycket mer som händer i kroppen och i universum för att jag inte ska bli nyfiken. Och nyfikenheten tror jag är viktigt för att vi ska lära oss om oss själva.
 
Så jag spenderar min söndag med att läsa och lära om energier och hur kroppen fungerar. Jag tror att om vi bara skulle lyssna mer på vår kropp och vårt sinne så skulle vi alla må mycket bättre. Det är vad jag jobbar på.
 
Namaste
Live Love Laugh